“Ik wil varkensboeren een beter imago geven. Omdat ze het verdienen.”

De oorsprong van Dreug ligt in de varkenshouderij sector en is opgezet door Ivo van Dijk. Ivo heeft vele uren met passie mogen samenwerken met verschillende varkensboeren en heeft daardoor een nauwe verbinding met de varkenshouderij.

De Nederlandse varkenshouderij ligt voorop ten opzichte van de rest van de wereld. Willen de boeren in Nederland blijven voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving van de overheid, moeten zij vooruitstrevend zijn. Veel boeren ervaren een enorme druk door deze steeds strenger wordende regels. Zij moeten veel investeren in het klimaat, bijvoorbeeld in Co2-reductie, maar dit soort investeringen zijn moeilijk terug te verdienen door de lage prijs uit de markt. Boeren moeten het anders gaan doen en daar helpt Dreug ze graag bij! 

Het geheim van Dreug

Onze Dreugworst wordt gemaakt van zeugen. Dreug zag dat zeugen, varkens die biggen krijgen, na een aantal jaar niet meer rendabel zijn voor de boer. Deze zeugen worden vaak als restproduct gezien, waardoor handelaren een lage prijs betalen voor de zeugen. Dreug snapt dit niet.  

Het vlees van de zeug is wat ouder dan gangbaar, waardoor dit vlees juist smaakvol en uitstekend geschikt is als ingrediënt voor droge worst. Hierop inspelend koopt Dreug de zeugen direct van de lokale boer. De boer krijgt het dubbele van de marktprijs voor de zeug. Daar zit wel één voorwaarde aan: de boer moet de meeropbrengsten investeren in het verduurzamen van de Nederlandse varkenshouderij. Zo draagt Dreug haar steentje bij aan een duurzame wereld. 

Daarnaast werkt Dreug samen met kleinschalige- en lokale slagers. Zij maken op ambachtelijke wijze heerlijke droge worst van het vlees van de zeugen. De ambacht, die proef je!